20. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ridaelamuboksi hinnad vajusid Tallinna servas miljonipiirist läbi

Ostjatepõud on viinud kinnisvaraturu selleni, et esimesed arendajad pakuvad Tallinna külje alla kerkivaid ridaelamubokse müügiks vähem kui miljoni krooniga.

Viimastel aastatel kui pärmi toel paisunud kinnisvarahinnad saavutasid lae selle aasta algul ning võtsid siis hoolimata kinnisvaraettevõtjate "stabiliseerumise" juttudest suuna allapoole, kirjutas postimees.ee.

Tallinnast 27 kilomeetri kaugusele jäävas Oru elamurajoonis tõi arendaja OÜ Oru Arendus ridaelamuboksi hinna allapoole psühholoogilist piiri ehk alla miljoni krooni. Sajaruutmeetrise üldpinnaga ridaelamuboksi, mille juurde kuulub 500–800 ruutmeetrit hoovipinda, saab kätte 990 000 krooniga.

Kui kinnisvaraarendajad kurdavad praegu üksmeelselt ostjate puuduse üle, siis Oru Arenduse konsultandi Kirke Vile kogemus näitab, et ostuhuvi on nigel vaid enamiku arendajate küsitava hinnataseme juures.

"Meie kuulutus on paar nädalat üleval olnud ja telefon on punane," tunnistas ta. "Ridaelamubokside kohta saan umbes 30 kõnet päevas, kõrval asuvate ja kallimate eramajade asjus on nädala jooksul ehk kümmekond kõnet."

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785