Hispaania ehitusettevõtete ja pankade aktsiad kukuvad

Hispaania ehitusettevõtete ja pankade
aktsiad kukuvad.

Citigroup alandas nelja Hispaania panga soovitust. Pankade aktsiate hinnad kukkusid, nagu ka ehituskompaniide omad.

"Piiratud nähtavus, kuidas krediiditurud lõpetavad, on varjutanud Hispaania pankade 2008-2009. aasta kasumiväljavaateid. "Pankade kõrgemad rahastamiskulud on järsult pidurdanud laenuäri kasvu ning on viinud pankade varade väärtuse vähenemiseni ning madalamate marginaalideni."

Bankinteri aktsia hind kukkus 6,3 protsenti, 9,60 euroni. Bankesto aktsia hind kukkus 5,6 protsenti, 12,38 euroni. Banco Populari aktsia hind kukkus 5,2 protsenti, 11,42 euroni. Banco Sabadelli aktsia hind kukkus 4,9 protsenti, 32,38 euroni.

Kinnisvaraarendajate ja ehituskompaniide aktsiad langesid sealse ülekuumenenud kinnisvaraturu ning kallima laenuraha tõttu. Sacyr Vallehermoso aktsia hind kukkus 7,7 protsenti, 22,65 euroni. Ferroviali aktsia hind vastas 5,2 protsendise kukkumisega, 52,85 euroni. FCC aktsia hind kukkus 5,2 protsenti, 52,25 euroni. ACSi aktsia hind kukkus 4,9 protsenti, 32,38 euroni.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed