12. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara müüb kaks Bulgaaria kinnistut 94 miljoni krooniga

Täna, 12. septembril 2007 sõlmis Q Vara kokkuleppe, mille kohaselt müüb Q Vara AS oma 60% suuruse osaluse Bulgaaria ettevõttes EOOD Q Delta. Tehingu maksumus on 6 miljonit eurot (94 miljonit krooni).

Vastavalt täna sõlmitud kokkuleppele müüb Q Vara AS oma 60% suuruse osaluse Bulgaaria ettevõttes EOOD Q Delta hinnaga 6 miljonit eurot, millest ostja tasus 200 tuhande euro suuruse sissemakse. Ülejäänud summa tasutakse peale lõpliku ostu-müügi lepingu allkirjastamist. Kokkulepe kohaselt on osapooltel kavas jõuda lõpliku ostu-müügi lepinguni 25. oktoobriks 2007. Osaluse ostja on samas ettevõttes hetkel 40% suurust osalust omav OOD Delta Imoti.

EOOD Q Delta on Q Vara AS tütarettevõte, mis omab Sofias kahte kinnistut (kokku 10 950 ruutmeetrit). Q Vara omandas osaluse EOOD-s Q Delta 2006. aasta augustis 3 miljoni euro eest. Alates investeeringu tegemisest on projektiga seotud kulusid tehtud 130 tuhande euro ulatuses, mille tulemusena kujunes projekti investeeritud kapitali aastaseks tootluseks 92%.

Q Vara juhi, Meelis Šokmani sõnul on käesolev tehing järjekordne samm Q Vara Grupi efektiivsuse ja likviidsuse tõstmisel. Kavas on realiseerida veel 1-2 kinnistut ning optimeerida grupi tegevuskulusid 15-20 miljoni krooni võrra aastas.

"Ettevõte keskendub olemasolevate projektide arendamisele ning jätkab investeeringuid uutesse tulusatesse projektidesse Baltikumis ja Bulgaarias ning soodsate investeerimisvõimaluste korral ka uutel turgudel," lisas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785