12. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Newseci kinnisvaraülevaade: Vilnius on Balti riikide popim turg

Vilnius on Balti riikide populaarseim kinnisvaraturg, selgub homme avaldatavast Rootsi kinnisvaranõustaja Newseci 2007. aasta sügise Põhjamaade kinnisvaraülevaatest.

Ülevaates seisab, et rendihinnad on Vilniuse kesklinnas samal tasemel Riiaga, vabu pindu umbes 3% ja kasumlikkus umbes 6,5%. Kasumlikkus langeb ilmselt veidi veel, kuigi mõningane stabiilsus on juba saavutatud.

Trend näitab seda, et Vilniuse büroopindade järele nõudlus kasvab ja parima asukohaga pindade järele on juba puudus.

Põhjus, miks Vilniuses nii hästi läheb on see, et järjest enam rahvusvahelisi investoreid kavatsevad oma piirkondlikud kontorid viia just sinna. Vilniuse plussid on oskustega ja hea haridusega töötajaskond suhteliselt madala palgataseme juures ning see, et Leedust on võimalik hästi läheneda kogu Ida-Euroopa turule.

Seetõttu on ehitustegevus Vilniuses väga aktiivne. 2009. aastani ehitatakse linna 200 000 m2 jagu uusi büroopindu. Sellele lisandub 2010. aastani üle 200 000 m2 kaubanduspindu.

Newsec on 1994. aastal asutatud Rootsi ettevõte, mis pakub teenuseid kinnisvarainvestoritele ja ruumide omanikele Põhjamaade ja Balti regioonis. Ettevõttes töötab umbes 500 inimest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785