10. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara kvaliteedi paneb paika asukoht

Kinnisvara kvaliteedi määravad asukoht, ehituse kvaliteet ja arhitektuurne lahendus ning ümbruskonna infrastruktuur.

Mõistena palju kõneainet tekitanud kvaliteetkinnisvara alla paigutavad maaklerid hea asukohaga ja kvaliteetsete materjalidega ehitatud või renoveeritud elamispinna.

BPE Kinnisvaraeksperdi hindamisosakonna juhataja Aivar Tomson ütleb, et kvaliteetkinnisvara mõistet kasutavad maaklerid müügiargumendina. Tema arvates on tegu konkreetselt mõõdetamatu ja kirjeldamatu nähtusega. Samas tunnistab BPE Kinnisvaraeksperdi asedirektor Aivar Roosik siiski, et ei leia paremat mõistet, tähistamaks heas asukohas paiknevat kinnisvara.

Sama fakti kinnitab ka Eri Kinnisvara Elamispindade tegevjuht Mart Saa, kes rõhutab ka korteri ja maja planeeringu tähtsust. "Küsige maakleri käest plaani ja vaadake näiteks, et poleks piklikke ja kitsaid tubasid," soovitab Saa.

Hulga eeltööd saab ostuhuviline juba enne maakleriga kohtumist ära teha, vältides tarbetut jooksmist nii kliendi kui ka müüja jaoks. Kindlasti on kvaliteetkinnisvara juures oluline ka ümbruskonnas toimuv ehk see, mis parasjagu näha on, ning mida planeeritakse alles ehitada. Uus Maa kinnisvarabüroo turundusjuht Tiina Shein hoiatab aga, et tuleks hoiduda kvaliteetkinnisvara mõiste kasutamisest elukondliku kinnisvara kirjeldamisel, kuna seda kasutatakse pigem kommertspindade puhul.

"Kahjuks ei ole ühtset mõistet hea asukoha ja ehituskvaliteediga, hinnatud arhitektuuriga ning kõrgetasemelise siseviimistlusega elamispindade kohta. Mõningal määral asendab seda eksklusiivse kinnisvara mõiste," toonitab Shein.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785