5. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edgar Savisaar annab kesklinna korteri 3990 krooniga

Tallinna Linnavolikogus esindatud Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonid on nördinud Edgar Savisaare linnavalitsuse otsuse üle alustada taas kesklinna korterite odavmüüki.

Linnavalitsus otsustas oma kolmapäevasel istungil suunata volikogusse eelnõu, mille kohaselt müüakse väidetavatele sundüürnikele kaheksa eluruumi hinnaga, mille eest saab paremal juhul külmkapi.

Edgar Savisaare asumisel linnapea ametisse, mis ajaliselt langes kokku Elmar Sepa ajutise taandumisega poliitikast, külmutati kõik korteritehingud. Nüüd, mil Sepp on taas linnavõimu juures, ei ole korterite odavmüügi jätkumine üllatav, leiavad opositsiooniparteid.

Tänases otsuses märgitud „kalleim” korter asukohaga Tare tn 5 ja üldpinnaga 33,7 m2 müüakse Keskerakonna liikmele Peeter Kripsaarele hinnaga 10 110 krooni. Ülejäänud korterite hinnad jäävad 3990 krooni ja 7170 krooni vahele.

Tallinna opositsioon leiab, et sundüürnike liigitamine "väljavalituteks" ning ülejäänuteks, kellele kortereid ei kingita, on ebaõiglane ja korruptsiooniohtlik. Loodetavasti on linn kontrollinud nüüd müüki suunatud korterite uute omanike varanduslikku tausta välistamaks varasemaid juhtumeid, kus külmkapihinnaga kortereid on suunatud inimestele, kes sundüürnikud vaid fiktiivselt. Samuti oleks mõistlik seada kõnealuste korterite puhul kinnistusraamatusse nendega spekuleerimist takistav keelumärge, milliseid korduvaid ettepanekuid on aga keskerakondlik linnavõim torpedeerinud, luues nii soodsa pinnase linnavara kantimiseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785