4. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Manhattani rajaja Paljassaare uut hiigelprojekti ei karda

Paljassaare poolsaarele nö Tallinna Manhattanit rajava KS Holdingu juht Peeter Tibbo leiab, et Paljassaarele mahub ärakaks suurprojekti, Margus Linnamäele kuuluva arendusettevõttega tehakse juba praegu koostööd.

Endine SEB Eesti Ühispanga juhatuse esimees Mart Altvee asus tööle Malm Investi juhatuse liikmena, kus ta hakkab vedama hiigelprojekti, mille eesmärk on täis ehitada 48 hektarit tühja maad Tallinnas.

Tibbo sõnul tehakse uute arendajatega juba praegu koostööd, nimelt liikluslahenduste osas.

Tibbo ei arva, et kahel suurprojektil Paljassaare poolsaarel kitsaks läheb, kuigi Margus Linnamäe on kindlasti uus konkurent. "Põhja-Tallinn on ainus koht, kuhu saab terviklahendusi teha. Linnaplaneeringu koha pealt on see perspektiivikas piirkond. Praegune seisak kinnisvaraturul ja hinnatõusu peatumine ei tähenda, et uusi kortereid poleks vaja juurde," lisas ta.

Tibbo sõnul on raske anda hinnangut Malm Investi projektile, sest projekti kontseptioon ei ole veel paigas. "Kuna meie arendus jääb rohkem Kopli keskele, Sitsimäe lähedusse ja mere äärde, nõuaks see Malm Investilt mõnevõrra teist lahendust. Nende maatükk jääb rohkem loodusesse,"tõi ta välja kahe maa-ala erinevusi.

KS Holdingu struktuurplaan kinnitati mais ja detailplaneeringu eskiisi ootab linnavõimude kinnitamist. Seetõttu võib võtta aega kuni kaks aastat enne kui Tallinna Manhattanit reaalselt ehitama hakatakse.

Soome ärimehed koos Ain Hanschmidti, Cardo Remmeli ja endiste Tallinna võimupoliitikutega said enda kätte Paljassaare Sadama ehitised ja ligi 13 hektarit tootmismaad. 50 hektarile mahutatakse miljon ruutmeetrit ehitusmahtu, millest 700 000 läheb kortermajadeks. Ehk 20 aasta pärast elab sadamas vähemalt 10 000 peret.

Soomlastele ja eestlastele kuuluv KS Holding saab endale ehitada 600 000 planeeritavast miljonist ruutmeetrist. Samas on KS Holdingu osakaal projekti 50 hektarist maast vaid umbes neljandik.

Praegu sadamas tegutsevad Fransental (ärimees Sergei Hadzhi) ja Petromaks Stividor saavad arendada ca 200 000 ruutmeetrit ning ülejäänud peavad leppima kokku 200 000 ruutmeetriga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785