4. september 2007

Pärnaõue sai ehitusloa üksnes tänu riigikohtu otsusele

Lähikuudel hakatakse Haaberstisse Rannamõisa tee äärde ehitama 770 korteriga Pärnaõue elurajooni, seda vaatamata ümbruskonna elanike vastuseisule, kes võitlesid arendajate vastu kuni riigikohtuni välja.

“Järgmine samm oleks Euroopa kohtu poole pöörduda, aga see läheks juba advokaadi reisikulude näol väga kulukaks ega tasuks vaeva,”rääkis aastate eest lähikonda maja soetanud Kaupo Kalda Eesti Päevalehele.

“Lähimad korrusmajad kerkivad mõnele eramule praktiliselt akna alla,” selgitas Kalda kohalike elanike vastumeelsust uue elurajooni vastu.

Kalda sõnul muudeti 48 kuni neljakorruselise eluhoone rajamist lubava detailplaneeringuga linna üldplaneeringut, mille järgi oli ala määratud eramajade piirkonnaks.

Vaidlusalune kinnistu vahetas hiljuti ka omanikku: Ober Hausi, Briti firma Grainger Trusti ja Austria firma Immoeasti ühisettevõtte OÜ Robbins müüs selle AS-ile NCC Ehitus. Firma turundusdirektori Heikki Põhi sõnul protestisid kohalikud elanikud projekti eelmiste omanike vastu.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688