3. september 2007

Ober-Haus: Tartus on mõttekam laenu võtta ja väiksem korter osta

Värskes Ober-Haus Kinnisvara elamispindade turukommentaaris väidetakse,et vanade korterite osas on Tartus hinnalangus juba toimunud ja oluliselt suuremat langust pole oodata.

"Tartu kui tudengitelinna kinnisvaraturg ei ole tavaliselt suikunud olekus ka suvel, ainult et sel aastal on tõesti korteriostjaid vähem kui eelmisel kahel aastal," kirjutatakseturuülevates,etsee-eest on üürikorteri tahtjaid rohkem ja ka hinnad tõusnud.

Alati on turul muidugi ka sellise hinnaga kortereid, millele ostjat ei leia ja nüüd on omaniku otsustada, kas hinda langetada või korter hoopis välja üürida. "Selline olukord peaks reguleerima jällegi kinnisvaraturgu - kui üürihinnad tõusevad väga kõrgele, on ju mõnelgi mõttekam pigem laenu võtta ja väiksem korter osta," soovitab Ober-Haus elamispindade turukommentaaris.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688