Ober-Haus: prognoosime hinnalangust

Värskes Ober-Haus Kinnisvara elamispindade
turukommentaaris väidetakse, et soovitud hinna ja tegeliku turuhinna vahe ulatub
30 protsendini.

"Kui võrrelda keskmisi müügipakkumiste ühiku hindu kinnisvaraportaalides ja Maa – ameti tehingustatistikat, siis küsitud hinna ja tegelikult toimunud tehingu ruutmeetri hinna vahe on kuni 30%," märgitakse turuülevaates. Samuti on ülevaate koostajate arvates märgata osade klientide sattumist n-ö kahe kinnisvara lõksu, uute korterite broneeringute tühistamist, nö spekulantide ja arendajate poolseid sooduspakkumisi (reisid, notaritasud, köögimööbel, hindade langetamine).


Tuleviku osas on Ober-Hausi prognoos pessimistlik. Nende arvates suureneb lähiperspektiivis veelgi nii uute ja vanade korterite pakkumine ning pikeneb müügiperiood. "See kõik hakkab avaldama tugevat survet hindadele, prognoosime olulist turu aktiivsuse vähenemist, müügiperioodi pikenemist ja hinnalangust."

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed