3. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ober-Haus: prognoosime hinnalangust

Värskes Ober-Haus Kinnisvara elamispindade turukommentaaris väidetakse, et soovitud hinna ja tegeliku turuhinna vahe ulatub 30 protsendini.

"Kui võrrelda keskmisi müügipakkumiste ühiku hindu kinnisvaraportaalides ja Maa – ameti tehingustatistikat, siis küsitud hinna ja tegelikult toimunud tehingu ruutmeetri hinna vahe on kuni 30%," märgitakse turuülevaates. Samuti on ülevaate koostajate arvates märgata osade klientide sattumist n-ö kahe kinnisvara lõksu, uute korterite broneeringute tühistamist, nö spekulantide ja arendajate poolseid sooduspakkumisi (reisid, notaritasud, köögimööbel, hindade langetamine).

Tuleviku osas on Ober-Hausi prognoos pessimistlik. Nende arvates suureneb lähiperspektiivis veelgi nii uute ja vanade korterite pakkumine ning pikeneb müügiperiood. "See kõik hakkab avaldama tugevat survet hindadele, prognoosime olulist turu aktiivsuse vähenemist, müügiperioodi pikenemist ja hinnalangust."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785