30. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa renoveerib aastaga veel neli kooli

Ärimees Urmas Sõõrumaa Investeerimisfirma U.S. Investi kontrolli all olev koolide remondi ja haldamisega tegelev tütarettevõte Vivatex Holdingrenoveerib järgmiseks sügiseks veel neli pealinna kooli, investeerides PPP-projektidesse kokku üle poole miljardi krooni.

Eesti esimene era- ja avaliku sektori koostöös täielikult rekonstrueeritud Pelgulinna Gümnaasium avab uksed 1. septembril piduliku kooliaasta avaaktusega, teatas firma.

Järgmise õppeaasta alguseks rekonstrueerib Vivatex Holding täielikult Kristiine Gümnaasiumi, Tallinna 32. Keskkooli ning Laagna Gümnaasiumi. Vivatex Holdingu initsiatiivil valmib Laagna Gümnaasium kokkulepitust kolm kuud varem, et lapsed saaksid alustada õppetööd 1. septembril 2008. Renti hakkab kool maksma aga 1. novembril 2008 nagu lepingus ette nähtud. Kalamaja Põhikooli annab Vivatex Holding üle 1. novembril 2008 ning see renoveeritakse kooskõlas kõikide muinsuskaitse kehtestatud nõuetega.

Lisaks olemasolevate koolihoonete põhjalikule rekonstrueerimisele, rajatakse osade koolide juurde täiesti uued staadionid, tehakse korda koolide territooriumid ja luuakse haljastus. Tallinna 32. Keskkoolile ehitab Vivatex Holding täiesti uue võimla, Kalamaja ja Laagna kooli tarvis rajatakse spetsiaalsed spordiväljakud.

Vivatex Holdingu juhatuse liikme Esko Parelo kinnitusel kujuneb koolide PPP-projekti koguinvesteeringuks üle 500 miljoni krooni ning koolide rekonstrueerimisel kasutatakse nii U.S. Investi omavahendeid kui ka pikaajalist pangalaenu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785