30. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pajula: kõrgete ootustega ehitajaid ootavad ees väga kriitilised ajad

SEB Eesti Ühispanga analüütiku Hardo Pajula sõnul on tavaline ehitussektori kasv aastas 11 protsenti, ettevõtjad, kes ehitasid oma tulevikuplaanid üles ootusele, et 30-40protsendiline kasv jätkub kümme aastat, peavad pettuma.

SEB Eesti Ühispanga analüütiku Hardo Pajula sõnul on ehitusmahu kasvu pidurdumine tingitud majanduskeskkonna üldisest jahtumisest.

"Kui mõni ettevõtja ehitas oma tulevikuplaanid üles ootusele, et 30-40protsendiline kasv jätkub kümme aastat, siis ootab teda tõesti ees väga kriitiline aeg," nentis analüütik.

"Ehitussektori kindlustunde indikaator on langenud sel aastal 44 punktilt 17,3 punktile, nii et selles mõttes kasvu aeglustumises midagi väga üllatavat ei ole. 2006. aasta oli Eesti majandusele nii mõneski mõttes väga erandlik ja ehitussektor lõikas sellest erandlikkusest suurt tulu," rääkis Pajula Äripäevale.

Praegu me näeme lihtsalt normaalse olukorra taastumist: ajavahemikul 2000-2004 kasvas ehitussektor keskmiselt 11 protsenti aastas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785