Kivinurm-Priisalm: keskmise eestlase tulevikuootused on selgelt üle hinnatud

Eestis peaks rääkima rohkem säästmisest ja
investeerimisest, sest head ajad majanduses on möödas, rääkis
varahaldusettevõtte Avaron juht Kristel Kivinurm-Priisalm Ärilehele.

Kivinurm-Priisalmi sõnul toimub järgmise kuue kuni kaheteistkümne kuu jooksul tõenäoliselt ka jaekaubanduses, panganduses, ehitussektoris, restoraniäris ja muudes kodumaisele tarbijale suunatud ärides tagasilöök, sest tõusvate intresside ja palga kasvu pidurdumise taustal hakkab eraisikute tarbimine langema.

"Kinnisvara müümine on praegu küll keeruline, kuid võib olla siiski mõistlik, sest tulevikus on võimalik edasine hinnalangus. Teine soovitus on mitte laenata ennast "kurguauguni" täis. Tarbimiskulude osas võiks püksirihma koomale tõmmata. Me soovitame ka hoida suuremad hoiused eurodes," rääkis Kivinurm-Priisalm võimalikest lahendustest. "Võib öelda, et keskmise eestlase tulevikuootused on selgelt üle hinnatud. Vaadates eestlaste kulutamisharjumusi, inimeste palgaootust ja siinset autode parki, tuleb Eesti majanduse ükskõik missugune maandumine osale meist täiesti külma dušina."


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed