29. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarafond EEREIT rajab Bulgaariasse äri- ning tööstuspargi

EEREIT (Eastern Europe Real Estate Investment Trust) alustab 2009. aastal äri- ning tööstuspargi rajamist Sofia külje all asuvas Mramori külas.

Eelmisel nädalal väljastati projektile suurinvesteeringu sertifikaat. Investeeringu potentsiaalseks koguväärtuseks on planeeritud 937 miljonit krooni, teatas ettevõte.

„EEREIT on ennast tõestanud stabiilse kinnisvarafondina Balti turul ja nüüd vaatame aktiivselt ringi ka teistes Ida-Euroopa riikides nagu Bulgaaria. Bulgaaria kinnisvaraturg pakub häid investeerimisvõimalusi, kuna kiire turukasv on alles ees," ütles EEREIT juhatuse esimees Urmas Laur.

Mramori projekti eesmärgiks on rajada Sofiasse kaasaegne äri- ning tööstuspark, kus ligi 107 000m2 pinnal leiavad endale asukoha ettevõtted, mis tegelevad kergetööstuse, logistika ning kaubandusega. Eelmisel nädalal Bulgaaria Investeeringute Agentuuri poolt väljastatud suurinvesteeringu sertifikaat annab õigusliku aluse kiiremas korras ja lihtsustatud viisil maa sihtotstarve muutmiseks ning võimaldab tulevikus sujuvamat asjaajamist Bulgaaria ametivõimudega.

EEREIT juhatuse liige Jaanus Juss lisas: “Projekti edu üheks garantiiks on kahtlemata Mramori soodne asukoht. Äri – ja tööstuspark jääb Sofia linna ning raudtee vahetusse lähedusse ja Bulgaariat lähiriikidega ühendavate transiiditeede äärde.“

Septembri lõpus kuulutab EEREIT välja järjekordse võlakirjade emissiooni eesmärgiga kaasata lisakapitali mitmete uute projektide realiseerimiseks väljaspool Baltikumi.

GILD Bankersi ja UUS MAA Kinnisvaragrupi koostöös juhitud kinnisvarafond EEREIT alustas 2005. aastal. Fondi 2006. aasta keskmine puhastootlus investoritele oli ca 30% ning 2007. aasta augustikuu seisuga on EEREIT-i portfellis investeeringuid Eesti, Läti, Leedu, Poola ja Bulgaaria äripindadesse ja arendusprojektidesse ligikaudu 60 miljoni euro ulatuses.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785