29. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juudid tahavad peatada Vilniuse luksuskorterite ehituse

Vilniusesse ehitavate luksuskorterite projekt võib peatuda ja pooleli kortermajad võidakse lammutada, kui tõestatakse, et ehitus toimub vana juudi matmiskoha peal.

Iisraeli religiooniminister Yitzhak Cohen sõitis Leedusse, et paluda valitsuselt, et lõpetataks Vilniuses luksuskorterite ehitus. Korterite asukoht arvatakse olevat endine juudi surnuaed.

Samas Leedu kultuuripäranditeameti juhi Albinas Kunceviciuse sõnul ei ole piisavalt ajaloolisi andmeid tõestamaks, et ehituspaigas on kunagi olnud matmispaik.

Korterite ehitaja UAB "Vilniaus Žalgirio dengtas plaukimo baseinas"sõnul on neil olemas kõik vajalikud load ehituseks.Ehitusettevõttesõnul on arheoloogilised uuringud ehitsusplatsil läbi viidud juba varem.

Peaminister Gediminas Kirkilas kutsus kokku ekspertide grupi, mis peab esitama ettepanekud, mida teha Vilniuse korterite ehitusprojektiga. Ettepanekute esitamise tähtaeg valitsusele on 4. september. Ekspertide grupi juht on välisminister Petras Vaitiekunas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785