Advokaadibüroo: Viru Poja ehituskeeld on seadusega vastuolus

Viru hotelli nõustava advokaadibüroo
Tark&Co partner Risto Vahimetsasõnul on seadusega
vastuoluslinnavalitsuse plaan kehtestada Viru Poja krundi suhtes ajutine
ehituskeeld.

«Vastavalt Eesti Vabariigi seadustele praeguses menetlusfaasis ehituskeeldu kehtestada ei saa. Keelu saab kehtestada ainult sellel maa-alal, mille kohta on koostamisel uus detailplaneering,»ütles Vahimets Postimehele.

Viru hotelli omanikfirma Pontos OY direktor Yrjö Vanhanen ütles, et Tallinna linna käitumine seoses Viru juurdeehitusega on kohtus kahel korral ebaseaduslikuks tunnistatud. Kuid sisulist muutust see linnavalitsuse käitumisse pole toonud.

«Tallinna linnavalitsusel oleks aeg enda käest küsida, kas nad soovivad siia ka edaspidi mahukaid investeeringuid või mitte,» lausus ta. «Praegune seadustest ja kohtulahenditest mööda vaatamine Tallinna atraktiivsust kohe kindlasti ei suurenda.»

«Juhul kui seaduste täitmine ei anna arendajale garantiid, on see väga tugev ohu märk nii praegustele kui ka potentsiaalsetele investoritele,» jätkas Vanhanen.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed