28. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokaadibüroo: Viru Poja ehituskeeld on seadusega vastuolus

Viru hotelli nõustava advokaadibüroo Tark&Co partner Risto Vahimetsasõnul on seadusega vastuoluslinnavalitsuse plaan kehtestada Viru Poja krundi suhtes ajutine ehituskeeld.

«Vastavalt Eesti Vabariigi seadustele praeguses menetlusfaasis ehituskeeldu kehtestada ei saa. Keelu saab kehtestada ainult sellel maa-alal, mille kohta on koostamisel uus detailplaneering,»ütles Vahimets Postimehele.

Viru hotelli omanikfirma Pontos OY direktor Yrjö Vanhanen ütles, et Tallinna linna käitumine seoses Viru juurdeehitusega on kohtus kahel korral ebaseaduslikuks tunnistatud. Kuid sisulist muutust see linnavalitsuse käitumisse pole toonud.

«Tallinna linnavalitsusel oleks aeg enda käest küsida, kas nad soovivad siia ka edaspidi mahukaid investeeringuid või mitte,» lausus ta. «Praegune seadustest ja kohtulahenditest mööda vaatamine Tallinna atraktiivsust kohe kindlasti ei suurenda.»

«Juhul kui seaduste täitmine ei anna arendajale garantiid, on see väga tugev ohu märk nii praegustele kui ka potentsiaalsetele investoritele,» jätkas Vanhanen.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785