28. august 2007

Advokaadibüroo: Viru Poja ehituskeeld on seadusega vastuolus

Viru hotelli nõustava advokaadibüroo Tark&Co partner Risto Vahimetsasõnul on seadusega vastuoluslinnavalitsuse plaan kehtestada Viru Poja krundi suhtes ajutine ehituskeeld.

«Vastavalt Eesti Vabariigi seadustele praeguses menetlusfaasis ehituskeeldu kehtestada ei saa. Keelu saab kehtestada ainult sellel maa-alal, mille kohta on koostamisel uus detailplaneering,»ütles Vahimets Postimehele.

Viru hotelli omanikfirma Pontos OY direktor Yrjö Vanhanen ütles, et Tallinna linna käitumine seoses Viru juurdeehitusega on kohtus kahel korral ebaseaduslikuks tunnistatud. Kuid sisulist muutust see linnavalitsuse käitumisse pole toonud.

«Tallinna linnavalitsusel oleks aeg enda käest küsida, kas nad soovivad siia ka edaspidi mahukaid investeeringuid või mitte,» lausus ta. «Praegune seadustest ja kohtulahenditest mööda vaatamine Tallinna atraktiivsust kohe kindlasti ei suurenda.»

«Juhul kui seaduste täitmine ei anna arendajale garantiid, on see väga tugev ohu märk nii praegustele kui ka potentsiaalsetele investoritele,» jätkas Vanhanen.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688