27. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uute büroomajade omanikud meelitavad üürnikke paindlikkusega

Endale uut büroopinda otsivad ettevõtjad on aasta-aastalt muutunud nõudlikumaks ning kuna pakutavate objektide hulk järgmisest aastast oluliselt suureneb, tulevad hoonete omanikud nende nõudmistele rõõmuga vastu.

Esimese büroode rajamise laine aegu kümmekond aastat tagasi oli oluline, kas büroohoone omanik on valmis ruumide planeeringut vastavalt üürniku soovile muutma, kirjutas Pindi Kinnisvara äripindade maakler Ingrid Mitt Äripäevas. Tänaseks on olukord turul muutunud ning selletaolised nõuded on muutunud juba elementaarseks. Kui veel ka viis aastat tagasi oli büroopindadest nappus, siis ehkki praegu on jätkuvalt puudus kvaliteetsetest pindadest, ületatakse tasakaalupunkt juba järgmisel aastal ning majaomanikud on hakanud üürnikele mööndusi tegema. Suurtel üürnikel on õigus rääkida kaasa teiste üürnikel valimisel, välistades niimoodi konkurentsi hoones; oluliseks on muutunud reklaamivõimalused maja katusel ja fassaadil jne. Hoonete omanikud püüavad soovide rahuldamisel olla äärmiselt paindlikud.

Eesti firmajuhid on hakanud üha rohkem arvestama peaaegu paratamatu tõsiasjaga, et mõned töötajad teevad poole oma igapäevasest asjaajamisest tööajast ning see tähendab ettevõtetele arvestatavat ressursikadu. Seepärast püüavad büroomajade omanikud lahendada hoone nii, et majas töötavatel inimestel oleks kõik käe-jala juures. Suureks plussiks on esimesel korrusel paiknev kaubanduskeskus. Hoonetesse planeeritakse tervisekeskus, juuksur, notar, panga teeninduskontor jms.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785