24. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusfirma viis elumaja avariiolukorrani

Maardus kesktänaval asuv elamu jäi katusest ilma: ehitusfirma lammutas selle, et ehitada lisaks kaks uut korrust. Kokkuvõttes uputas vesi neli korterit ning nüüd on nende elanikud sunnitud elama niiskuses, kirjutab venekeelne nädalaleht Den za Dnjom.

Keemikute tänavas asuv maja nr 16 võtab vastu, haisedes hallitusest. Libe trepp viib esimesele, vaid niiskele korrusele ning seejärel teisele - mis on viimase lauani märg. Laest voolab vesi, tilgad tibavad mõnusalt ka vastu elektrikilpi.

Ehitustöid juhib firma Lakruet OÜ. Maardu arhitektuuri- ja maakorralduse osakonna Reet Visnapuu sõnul sai antud firma 2006. aastal loa kahe lisakorruse ehitamiseks. Otsesed tööd algasid alles käesoleva aasta juulis, kui ehitajad demonteerisid katuse. Elanike sõnul keegi ei püüdnudki ehitada kolmanda korruse "ehitusplatsile" ajutist varikatust ning neli korterit said üleujutatud.

Üle 50 aasta majas elava Zinaida sõnul jõudis vesi tema korterisse läbi vanade suitsulõõride ning seinte ja lae vaheliste vuukide. Selle tagajärjel ei ole korteris ühtegi kuiva seina ning mõnes nurgas hakkas kasvama hallitus. "Iga kord, kui vihma sajab, jooksen korteris lappidega ringi. Kas see on normaalne?" kaebab Zinaida. Tema naabril Marial on samad probleemid - niiskuse pärast peab terve pere elama nagu kolimise eel, sest riided ja mööbel on kogutud korteri kuivematesse kohtadesse.

Elanike muresid peaks hajutama Lakruet OÜ direktori ja aktsionäri Roman Polikarpovi garantiikiri, mille järgi "Lakruet OÜ garanteerib <…> vihmavee laest ja seintest korterisse läbitilkumisest tekkinud materiaalse kahju hüvitamise <…>." Kirjas lubatakse ka, et kahju hindamine korraldatakse iga korteri kohta individuaalselt kuni vastastikuse kokkuleppeni jõudmiseni. Aga tekstis on ka klausel, milles Polikarpov märgib, et vastavad remonditööd algavad alles kaks-kolm kuud pärast majas kütmise alustamist.

Den za Dnjom-il ei õnnestunud Roman Polikarpoviga ühendust võtta, sest materjali jaoks teabe kogumise ajal polnud teda Eestis. Olukorrale valgust heitma nõustus tema isa - Keemikute 16 objekti juht Anatoli Polikarpov. Tema sõnul tilgub vesi läbi seni, kuni majale tekib uus katus, mille ehitamine on plaanitud septembri lõppu. Samuti kinnitas Polikarpov lehele, et kannatada saanud korterites kavandatakse teha kosmeetiline remont. "Jah, ma tean suurepäraselt, et inimesed pole rahul, kuid sellisele pinnale ajutist katust panna pole võimalik. Peale selle, pärast neid ebameeldivusi saavad inimesed kokkuvõttes uue maja, uute torude, patareide ja akendega," räägib ta.

Vaatamata sellele, et ehitustööd on vaid algstaadiumis, saab mitteeksisteerivaid kortereid osta Rime Kinnisvara Vahendus AS-ilt või Lakruet KVR OÜ-lt (millest kolmandik kuulub Roman Polikarpovile). Lakruet KVR OÜ maakler Jelena Rudakova teatas Den za Dnjom-ile, et kolmandale ja neljandale korrusele ehitatakse vaid kaks kahekorruselist korterit 116 ja 120 m2 pinnaga. Korterite eest küsib firma vastavalt 2 405 350 ja 2 565 000 krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785