22. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olümpiamängud teevad Sotši eestlastest miljonärid

Sadakonna Eesti juurtega elaniku koduaiad võivad sattuda Sotši linnaosas Krasnaja Poljanas 2014. aasta taliolümpia rajatiste alla.

Kuigi Sotši linnavalitsus kuulutab olümpiaplaneeringu välja alles septembri keskel, maksab maa ja kinnisvara seal juba praegu sama palju kui Moskva kesklinnas, ruutmeetri maa eest küsitakse 18 000 krooni, äsja valminud korteri ruutmeetri eest 60 000 krooni, kirjutas Ärileht.

Koos vendadega kolhoosilaadset majapidamist arendava Krasnaja Poljana farmeri Valter Kermoni koduaed on sama suur nagu Eesti keskmine suvilakrunt – veidi avaram kui paar tuhat ruutmeetrit, aia väärtus läheneb 40 miljonile kroonile.

Pärast seda, kui Venemaa president Vladimir Putin lasi tänavu talvel telekaamerate ees Krasnaja Poljanas Tammsaare muuseumi lähedal suuskadega liugu, pöörati eesti küla elu pea peale.

“Olümpiamängudest võidab kogu küla ja eestlased teiste seas,” lausub Kermon. “Mõned aastad on keset ehitustandrit ebamugav elada, kuid tulevikus ainult täname saatust nende mängude eest.”

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785