22. august 2007

Arnold Rüütel: tegin oma krundil Saaremaal ainult korrastustöid

Omavolilises tegutsemises süüdistatud president Arnold Rüütli sõnul tekkis tema Saaremaa krundil tiiki saareke korrastustööde käigus, milleks oli tal luba olemas. Keskkonnainspektorid lähevad homme asja uurima.

Rüütel ütles Postimehele, et tema krundil Laimjalas Saarekülas loodusliku kaldavalli taga tiigis paiknev saareke tekkis jaanuaritormist kuhjatud pilliroo kokkulükkamisel ja selleks oli tal 2005. aastast olemas kooskõlastus Saaremaa keskkonnateenistusega. Lisaks arutas ta oma samme ametnikega telefoni teel.

2005. aasta jaanuaritorm paiskas pilliroogu üle Rüütli krundile jääva loodusliku rannavalli umbes 60-meetrise laiusega alale.

Nõupidamisel Saaremaa keskkonnateenistusega jõuti aga arusaamisele, et meetripaksust sodihunnikut ära vedadaei saa, kuna ümberringi on sama tuleohtlik kadastik. Lepiti kokku, et Rüütel võib pilliroo kokku lükata ja mudaga katta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688