21. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks leedukat investeerivad üle miljardi krooni Ukraina kinnisvarasse

Kahele Leedu ärimehele kuuluv ettevõte BT Invest kavatseb investeerida 258 miljonit litti (1,16 miljardit krooni) Ukraina kinnisvaraprojektidesse.

BT Invest ja Ukraina ehitusettevõte Pagoda on loonud uue ühisettevõtte Pagoda-Invest. Leedukatel on ettevõttes 66% osa ja ukrainlastel 34%, vahendas BBN.

Pagoda-Ivesti tegevusaladeks on kinnisvaraarendus ja ehitustegevus Ukrainas. Projekti esialgne väärtus on üle 258 miljonit liti (1,16 miljardit krooni).

"Me otsustasime oma esimese projekti läbi viia Ukrainas, mis on üks Ida-Euroopa kiiremini kasvavaid riike. Meie ettevõtte asutajatel on 20aastane kogemus sellel turul ning edukas koostöökogemus Ukraina ja välismaa äripartneritega," ütles BT Investi tegevjuht Aivaras Karalius.

Juunis müüsid ettevõtteBT Invest asutajad Igoris Bezzubas ja Raimondas Tumenas 80% osaluse Ukraina suurimas mahlatootjas Sandora PepsiCo-le ja PepsiAmericasele 542 miljoni dollari (6,2 miljardit krooni) eest. Ülejäänud 20% on meestel kavas ära müüa novembris.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785