9. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaivarasse kerkib skandinaavialik elurajoon

Narva kesklinnast seitsme minuti autosõidu kaugusele jääv Sininõmme Kodu elurajoon, mida hakatakse Vaivara valda ehitama juba septembri algul, peaks olema ainulaadne ja erinema teistest Ida-Virumaa uuseramuprojektidest nii idee kui arhitektuurilise lahenduse poolest, kirjutas Põhjarannik.

OÜ Nordland juhatuse esimehe Priit Kotkase sõnul alustab firma sügisel ehitamist 60 hektari suurusel maa-alal, mida piiritleb ühelt poolt mets ja teisalt Tõrvajõgi. Arendatavasse piirkonda ehitatakse eramud, paaris- ja ridaelamud, samuti lasteaed. Arendaja lubab ka mugavat transpordiühendust Narva ja Narva-Jõesuuga. "Me ei kavatse rajada tavalist uuselamurajooni kuhugi põllule, vaid soovime luua skandinaavialiku, inimese heaolu arvestava elukeskkonna," täpsustas Kotkas.

Nelja tüüpi majade projektid on valminud Soome arhitektibüroos Cederqvist, Eriksson & Jäntti ning hoonete üldpind hakkab olema 117-193 m2. Arhitektide sõnul saadi inspiratsiooni ümbruskonna kaunist loodusest, millega majade projekteerimisel maksimaalselt arvestati. Selliste elamute hind ei ole odav ning eramu või ridaelamuboksi maksumus küünib sõltuvalt maja tüübist, suurusest ja sisekujundusest 2,5-4,5 miljoni kroonini.

Tulevikus rajatakse Sininõmme vahetusse lähedusse Narvat ja Narva-Jõesuud ühendav 14 km pikkune valgustatud tervise- ja spordirada.

Eramud, mis Vaivara valda juba sel sügisel kerkima hakkavad, erinevad arendaja sõnul neist majadest, mida tänapäeva uuseramupiirkondades oleme harjunud nägema.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785