7. august 2007

Arendajad piiravad Tallinna loomaaeda mitmest suunast

Tallinna loomaaed on vastu kavale rajada naabrusse, otse zoopargi aia taha Veskimäe tänavale elamukvartal, sest see häiriks tundliku närvikavaga loomaaiaelanike rahu.

Arendaja AS Favorte plaanib sinna ehitada kaks ridamaja ja neli neljakorruselist korterelamut, kirjutas Postimees.Linna üldplaneeringu kaardil asub selles kohas pargi- ja puhkeala, linnavalitsus algatas piirkonda elamumaaks muutva detailplaneeringu juuni lõpus, vahetult enne puhkuste algust.

Tallinna loomaaia haldus-abidirektor Ants Värniku mäletamist mööda nõudsid nõukogudeaegsed seadused loomaaiale koguni 150–200meetrist turvatsooni. Rajatavad neljakordsed majad jäävad loomaaia piirist 10–15 meetri kaugusele. Aga just sinna piirkonda on zoopargil kavas rajada afrikaanium, kuhu peaksid tulema Aafrika loomad – kaelkirjakud, sebrad, antiloobid.

Värniku hinnangul on Aafrikast pärit loomad üsna perud, neil peab olema koht, kus nad saavad turvaliselt omaette olla ja loomaaia külastajatest puhata. Kui aga samas kostab automüra ja juhtuvad olema lärmakad elanikud, võivad loomad stressist haigeks jääda.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688