7. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendajad piiravad Tallinna loomaaeda mitmest suunast

Tallinna loomaaed on vastu kavale rajada naabrusse, otse zoopargi aia taha Veskimäe tänavale elamukvartal, sest see häiriks tundliku närvikavaga loomaaiaelanike rahu.

Arendaja AS Favorte plaanib sinna ehitada kaks ridamaja ja neli neljakorruselist korterelamut, kirjutas Postimees.Linna üldplaneeringu kaardil asub selles kohas pargi- ja puhkeala, linnavalitsus algatas piirkonda elamumaaks muutva detailplaneeringu juuni lõpus, vahetult enne puhkuste algust.

Tallinna loomaaia haldus-abidirektor Ants Värniku mäletamist mööda nõudsid nõukogudeaegsed seadused loomaaiale koguni 150–200meetrist turvatsooni. Rajatavad neljakordsed majad jäävad loomaaia piirist 10–15 meetri kaugusele. Aga just sinna piirkonda on zoopargil kavas rajada afrikaanium, kuhu peaksid tulema Aafrika loomad – kaelkirjakud, sebrad, antiloobid.

Värniku hinnangul on Aafrikast pärit loomad üsna perud, neil peab olema koht, kus nad saavad turvaliselt omaette olla ja loomaaia külastajatest puhata. Kui aga samas kostab automüra ja juhtuvad olema lärmakad elanikud, võivad loomad stressist haigeks jääda.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785