Villu Zirnask: kinnisvarakrahh 2007 on käes

Majandusajakirjanik Villu Zirnaski
hinnangul on meil kinnisvara hinnalangusega tegelikult juba krahh käes.

Mitmel pool antakse hindu alla 10-20 protsenti, kuid arvestades, kui tohutult tõusid kinnisvarahinnad hinnalangetustele eelnenud aastatel, ja seda, et tipuhindadega jõudsid eluaseme osta vähesed inimesed, leiavad maaklerid, et tegemist on korrektsiooni ja turu korrastamisega.

Paljud usuvad, et sügisel aktiivsem kauplemine taastub, Zirnaski hinnangul aga ei pruugi hinnalangus kinnisvaraturul sellesuviste soodusmüükidega lõppeda. "Võimalus, et kinnisvara kallineb jälle juba lähemal ajal, on väga väike. Kui ostja pole just leidnud oma unistuste kinnisvara, millest jõud mõistliku laenukoormaga üle käib, on targem oodata - ostjale halvemal juhul jäävad hinnad samaks, aga võib-olla langevad veel, sest pakkumine kasvab iga nädalaga ja kõigil müüjatel pole võimalik müügiga lõputult oodata," kirjutas ta Eesti Päevalehes.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare mõtet kodulaenud riiklikult garanteerida, peab Zirnask põhjendamatuks: "Kui selgub, et majanduse praegused trendid hakkavad üksteist siiski rohkem negatiivselt võimendama kui tasakaalustama, ning maailmamajandus nügib ka ebasoodsalt, on võimalik, et pehme maandumine läheb üle kõv(em)aks maandumiseks."

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed