3. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA eluasemelaenupakkuja pankroti tõttu jääb tööta 7000 inimest

USA eluasemelaenupakkuja American Home teatas, et lõpetab kinnisvarakriisi tõttu suurema osa oma tegevusest. Pankroti tõttu kaotab töö 7000 inimest.

Ekspertide sõnul peab New Yorgi ettevõte nüüd Ameerika pankrotiseaduse kohaselt hiljemalt esmaspäeval paluma pankrotikaitset, mis annab pankrotiohus ettevõtetele võimaluse leida katset võlausaldajate eest eesmärgiga ettevõtte tegevus ümber korraldada, kirjutas Rootsi päevaleht Svenska Dagbladet.

Ettevõttesse jääb pärast ümberkorraldusi 7 409 inimese asemel tööle vaid 750 töötajat.

American Home andis eelmisel aastal eluasemelaene 59 miljardi dollari (673 miljardi krooni) jagu. Ettevõte sattus hätta vaatamata sellele, et enamik summast laenati inimestele, kel on veidi paremad krediidiväljavaated kui teiste probleemidega laenuandjate klientidel.

Teisipäeval teatas American Home, et ettevõte ei suuda oma laene finantseerida ja on seetõttu sunnitud tegevust koondama. Pärast seda, kui American Home'i aktsiatega kauplemine esmaspäeval peatati ja hiljem taas avati, kukkus ettevõtte aktsia hind 89% võrra.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785