2. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ringhäälingumaja arhitektuurse ideekonkursi võitis taanlane

Eesti Arhitektuurimuuseumis, Rotermanni soolalaos selgusid Ringhäälingumaja arhitektuurse ideekonkursi võitjad. Parim ideelahendus on märgusõnaga “RING · HÄÄL · HING” varustatud ideelahendus, mille autor on Taani arhitekt Erik Nobel Nobel Arkitekter A/Sistjakes saab esimese autasu summas 300 000 Eesti krooni.

Paremuselt teine ideelahendus on märgusõnaga “MEDIATETRIS” varustatud ideelahendus, milleautorid onsoomlasedTrevor Harris ja Taru Niskanen Arkkitehtitoimisto Harris ja Kjisik Oyst, kes saavad auhinna summas 200 000 Eesti krooni.

Eesti ettvõtte OÜ Paik arhidektide Tõnu Laanemäe, Indrek Järve, Lauri Saar ja Jaak-Adam Looveer töö oli paremuselt kolmas. Ideelahendus märgusõnaga “MÄND” autorid saavadkolmanda autasu summas 150 000 Eesti krooni.

Simone Leuenberger, Tomomi Hayashi ja Hanno Grossschmidt OÜ HG Arhitektuurist saavadergutuspreemia summas 80 000 Eesti krooni ideelahenduse eest märgusõnaga “REGI”. Pekka Lassila, Tuomas Arnala, Janne Kantee ja Annika Ritola Arkkitehtitoimisto Pekka Lassilast saavad ergutuspreemia summas 80 000 Eesti krooni ideelahenduse eest märgusõnaga “AUTEUR”.

Ideekonkursi eesmärgiks oli seatud saada parim arhitektuurne ideelahendus ringhäälingumaja uuele hoonekompleksile ning lähiümbruse planeeringule. Ideekonkursi tulemus on aluseks üldplaneeringut muutvale detailplaneeringule ja hoonetekompleksi ning lähiümbruse projekteerimisele.

Arhitektuurse lahenduse ideekonkursi komisjoni kuuluvad komisjoni esimees Jaak Raie, komisjoni liikmed Andres Jõesaar, Merike Villard, Aarne Akerberg, Margus Allikmaa, Joel Sarv, Arvo Rikkinen, Villem Tomiste, Toomas Rein, Ado Eigi, Ignar Fjuk ja Ilo Kalk. Ekspertgruppi kuuluvad Urmo Männi, Ramon Järvsoo, Mart Mae ja Hannes Valdma.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785