Arhitekt: ei tohi korrata merelinnade vigu, kus vaated ehitati täis hoonefrontidega

Täna kohtus linnaplaneerimist kureeriv
Tallinna abilinnapea Taavi Aas Kanadas resideeruva tuntud arhitekti Tõnu
Altosaarega, kes arvab, et Tallinn ei tohi korrata mitmete Ameerika ja Euroopa
merelinnade vigu, kus vaated ehitati täis massiivsete hoonefrontidega

Aasa sõnul käsitleti kohtumisel pealinna arhitektuuri hetkeseisu ning lähiaja suundumusi, teatas Tallinna pressiteenistus. Kanada ühe suurima arhitektuurifirma Bregman & Hamann partner Altosaar tunnustas Tallinna viimaste aastate arenguid ning linnaplaneerimise alusseisukohti. Altosaare sõnul ei tuleks karta kõrghoonete rajamist ka rannaaladele, lähtudes igal üksikul juhul maamärgi loomise mõttekusest. "Tallinn vajab avatust merele, ent ka rannaalade elavdamist," selgitas arhitekt. "Te ei tohi korrata mitmete Ameerika ja Euroopa merelinnade vigu, kus vaated ehitati täis massiivsete hoonefrontidega, samas võib mõni sihvakas torn mõjuda rannaalal magnetina, mis toob sinna elu," arvas Altosaar.

Abilinnapea ja tunnustatud arhitekti kohtumise lõppedes tõdeti, et ollakse peamistes linna arengut puudutavates küsimustes sama meelt ning lepiti kokku edasistes kontaktides. Kohtumisel osalesid endine Tallinna peaarhitekt Ike Volkov ja peaarhitekti kohusetäitja Endrik Mänd.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed