30. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu elamumessi ähvardavad juhi patud

Eesti esimese elamumessi toimumine Pärnus sattus eelmisel nädalal kahtluse alla, kui Pärnu linnapea kolmapäevasel volikogu istungil hoonestusõiguse seadmise lepingu näidislinnaku kinnistule tagasi võttis, kirjutas Äripäev.

Reedel otsustas volikogu planeeritud tegevusi siiski jätkata. Lepingu tagasivõtmise põhjuseks oli volikogu opositsiooni kuuluva IRLi fraktsiooni esimehe Mart Alliku avaldus, kes seadis kahtluse alla messi hoonestaja MTÜ Eesti Elamumessid juhi Meelis Niine usaldusväärsuse, viidates internetist leitud artiklitele.

Niinele ja volikogule tuli see üllatusena, sest Alliku algatas abilinnapeana 2006. aastal Pärnu linnavalitsuse ja Eesti Elamumesside koostöölepingu. Alliku möönab, et signaalid Niine ebaõnnestunud äride kohta jõudsid temani tänavu märtsis.

"Need andmed on olnud kogu aeg teada ja internet oli Pärnu linnas olemas ka aasta tagasi," jäi Niinele selgusetuks, miks küsimus tõsteti üles viimasel hetkel. Niine hinnangul on tegu poliitilise kemplemisega. Alliku meelest pole Niine väide asjakohane. "Algatasin küsimuse ja palusin järele mõelda. Linnapea võttis eelnõu tagasi. Kus on poliitiline kemplemine? See on poliitiline konsensus," rääkis Alliku, lisades, et linnast ei ole vastutustundlik anda 200 miljoni krooni eest vara hoonestusõiguseks kasutada MTÜ-le, kellel ei ole vara ning seega ka tagatisi ja mida juhib inimene, kelle eelmised ärid on küsitavad.

Reedel Pärnu linnavalitsuses toimunud linnaisade ja Eesti Elamumesside esindajate kohtumisel otsustati planeeritud tegevusi esialgu jätkata. Samal ajal uurib linnavalitsus, kas süüdistustel on alust.

Elamumess peaks esialgse kava kohaselt toimuma 2009. aasta juulis, ehitus peaks algama tuleva aasta kevadel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785