27. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraarendaja pakub uut kodu kalmistu nimega

Tallinna-Narva maantee ääres, viis kilomeetrit enne Narva piiri Peeterristil tutvustab reklaamsilt uut Sininõmme elamurajooni ja pakub võimalust soetada sinna endale uus kodu.

Paraku on Sininõmme nii Narva kui ka ümbruskonna eestlaste jaoks tuntud kui kalmistu asukoht, kirjutas Eesti Päevaleht. Sõjajärgsel perioodil on kalmistute piirkond veelgi laienenud ja Sininõmme 300 aastat vana kalmistu kõrvale on tekkinud mitu korda suurem Riigiküla kalmistu.

Kinnisvaraarendaja pakutavad väljakutsuvate nimedega majaprojektid "Kopenhaagen", "Oslo", "Stockholm" ja "Helsinki" ei suuda tõrjuda kohalike kahtlust, et tegelikult pakutakse siiski kalmistukohti, seda enam, et kinnisvaraprojekti kodulehe-küljelt paistab kogu uue elamurajooni asukoht - otse kalmistute vastas üle tee.

Vaivara vallavanem Veikko Luhalaid sõnas, et nime kõla ja praegust tähendust kaaluti koos arendajaga hoolikalt ning otsustati siiski selle kasuks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785