26. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Marbella eliit läheb kinnisvarabuumi eest kohtu alla

Hispaania kohtunik esitas teisipäeval süüdistuse korruptsioonis kahele endisele Marbella linnapeale ja20 endisele nõunikule seoses Hispaania kinnisvarabuumiga.

86 Marbella juhtumiga seotud isikut, sealhulgas juristi,kinnisvaramaaklerit, kinnisvaraarendajat ja poliitikut, ootab ees süüdimõistmine, kirjutas The Financial Times.

Kogu skeemi tagaoli linnaplaneerimisametnik Juan Antonio Roca,endise Marbella linnapea Jesus Gil'i parem käsi. Kui endine Marbella linnapea Jesus Gilsuri, saiAntonio Roca'st tohutu korruptsioonivõrgustiku võtmeisik.

"Roca maksis altkäemaksu mitmetele Marbella nõunikeleja mattispaljud linna rohealad ehitiste alla.Tema ja takaaslased jagasid välja ülemiljoni illegaalse ehitusloa," väidab noor Hispaania kohtunik Miguel Angel Torres.

Politsei on Torrese algatatud kohtuasja käigus konfiskeerinud Roca kuntiteosed, luksusautod ja tõuhobused. Kokku rohkem kui 2,4 miljardi euro (37 miljardi krooni) ulatuses Antonio Roca vara.

Kohtunik on usinasti ka teisi kuulsusi Marbellas korruptsioonisüüdistustega vahele võtnud. Näiteks vahistati näitleja ja laulja Isabel Pantoja, kedasüüdistatakse maksudest kõrvalepõiklemises ja rahapesus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785