Maris Lauri: lähiajal ähvardab eluasemega tegelevaid arendajaid pankrot

Hansabank Marketsi makroanalüütik Maris
Lauri märkis, et lähiajal võivad eluasemega tegelevad kinnisvaraarendajad
sattuda pankrotti.

"Majanduslikult parematel aegadel luuakse rohkem ettevõtteid ja pankrotte on vähe. Lähiajal ei ole väga olulist muutust oodata, küll võivad mõningates valdkondades olla arengud üldisest pisut erinevad. Näiteks eluasemega tegelevad kinnisvaraarendajad võivad sattuda pankrotti, sest nõudlus kinnisvara järele on vähenenud, hinnad ei tõuse, vaid pigem langevad jne," rääkis Lauri Eesti Päevalehele.

Lauri sõnul on pankrotistumise enam levinud põhjused kehv äriplaan, läbimõtlemata tegevus, kehv raamatupidamine ja halb juhtimine. Lisanduda võivad ootamatused: olulise toorme järsk hinnatõus, tarnija või lepingulise ostja majandusraskused.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed