24. juuli 2007

Maris Lauri: lähiajal ähvardab eluasemega tegelevaid arendajaid pankrot

Hansabank Marketsi makroanalüütik Maris Lauri märkis, et lähiajal võivad eluasemega tegelevad kinnisvaraarendajad sattuda pankrotti.

"Majanduslikult parematel aegadel luuakse rohkem ettevõtteid ja pankrotte on vähe. Lähiajal ei ole väga olulist muutust oodata, küll võivad mõningates valdkondades olla arengud üldisest pisut erinevad. Näiteks eluasemega tegelevad kinnisvaraarendajad võivad sattuda pankrotti, sest nõudlus kinnisvara järele on vähenenud, hinnad ei tõuse, vaid pigem langevad jne," rääkis Lauri Eesti Päevalehele.

Lauri sõnul on pankrotistumise enam levinud põhjused kehv äriplaan, läbimõtlemata tegevus, kehv raamatupidamine ja halb juhtimine. Lisanduda võivad ootamatused: olulise toorme järsk hinnatõus, tarnija või lepingulise ostja majandusraskused.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688