24. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

19aastane lätlanna ostis kolm korterit Riias ilma pangalaenuta

19aastane lätlanna ostis üle miljoni lati eest kolm korterit Riias ilma pangalaenu võtmata.

Eelmise aasta oktoobris ostis Agnese Liepina ühe korteri 282000 lati (6,3 miljonit krooni) ja teise korteri 362000 lati (8,1 miljonit krooni) eest, vahendas BBN. Selle aasta jaanuaris ostis noor naine veel kolmanda korteri 424000 lati (9,5 miljonit krooni) eest. Kokku maksis ta korterite eest 1,07 miljonit latti (ligi 24 miljonit krooni).

Kõik kolm korterit asuvad renoveeritud majas A. Pumpura tänaval.

Kinnisturegistrist selgub, et nende ostude jaoks ei ole võetud ühtegi pangalaenu. Läti lehe Dienas Bizness andmetel ei ole Liepina ühegi miljonäri sugulane, samuti ei kuulu ta mõne ettevõtte juhtkonda. Naine ei ole ka abielus.

A. Pumpura majas on kokku 16 korterit. Kortereid müünud kinnisvaraarendusfirma SIA Marno J andemetel on tegu esmakordse juhtumiga, kus nii noor klient on ostnud kortereid ilma laenuta.

Läti maksuametil ei ole seaduste järgi õigust kommenteerida juhtumit. Selliseid tehinguid siiski kontrollitakse ja vaadatakse, kas need ostud lähevad kokku inimese sissetulekutega.

"Seda juhtub: ostjad võivad olla nii vanaemad kui ka teismelised. Raske on öelda, kust nii suur summa võeti, siin on võimalikud mitu stsenaariumi ning praegu on ebaselge, kes on selliste tehingute puhul tõeline võitja," ütles kinnisettevõtte Latio esindaja Edgars Sins.

Kinnisvaraettevõtte Balsts juht Aigars Zarins ütles, et selliseid tehinguid tuleb käsitleda pigem erandina. Samas usub ta, et ajapikku on neid inimesi aina rohkem, kes ostavad kinnisvara ilma laenu võtmata.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785