23. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ujuvad majad on müügis fikseeritud hinnaga

Stockholmi Nackasse Ryssvikeni lahele kerkib uus eksklusiivne merelinnak, kuhu müüakse vee peal ujuvaid kortereid ja eramaju.

Eluasemete hinnad jäävad vahemikku 5,9-20 miljonit Rootsi krooni (10-34 miljonit Eesti krooni), kirjutas Rootsi majandusportaal di.se.

Projekti Marinstaden tegevjuht ja osanik Mikael Hanssoni sõnul on nüüd võimalus endale eluase soetada neil, kes tahavad elada küll merel, kuid mitte laevas. Ryssvikenile kerkib ujuvate korterite, ridaelamute ja eramajadega linnak. Meremajades on näiteks garaaži asemel hoone all oma paadimajake.

Inspiratsiooni said arendajad USAst Seattle'is Lake Unioni lähedal asuvast elamurajoonist.

Seni on eluasemete müük läinud väga hästi. "Oleme ülirahul ja ei oleks iial uskunud, et müük nii kiiresti läheb," ütles Hansson. Ostjateks on nii perekonnad kui paarid.

Kui mõni huviline peaks kartma, et jääb kodus merehaigeks, siis seda hirmu ei ole. "Ei, laineid majas tunda ei ole. Maja on ju ühendatud raskete ujuvate ja liikuvate kaidega. Lisaks on Ryssviken väga vaikne koht," rääkis Hansson.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785