22. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased kaebavad üha enam kinnisvara vigade üle

Ajalehe Sunnuntaisuomalainen teatel on kinnisvarakaebuste arv aasta-aastalt kasvanud; mullu arutas tarbijakaitse 477 juhtumit, aasta varem 400.

Ehkki tarbijakaitsenõukogu otsus ei ole kohustuslik täita, eelistavad soomlased esimeses järjekorras sinna kaevata, sest juhtumi arutamine on tasuta, kui tarbijakaitsele kaebamine ent lahendust ei too, minnakse kohtusse, vahendas postimees.ee.

Konkurentsitult enim kurdetakse liigsest niiskusest tekkinud vigade ja hallituse üle, seda tüüpi vead ilmnevad alles mõne aasta möödudes ning suurema remondi ettevõtmisel.

Soomes vastutab müüja maja vigade eest viis ja korteri vigade eest kaks aastat. Ehitaja garantii on kümme aastat.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785