20. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Londonis maksab keskmine elumaja 7,7 miljonit krooni

Briti suurima kodulaenusid andva panga Halifax andmetel on Londoni keskmise maja hind tõusnud juba üle 300000 naelsterlingi (7,7 miljoni krooni).

Juunis kerkis keskmine elumaja hind Londonis 313122 naelani, kasvades viimase kolme kuuga 4,9%, kirjutas BBC.

Seega on keskmine maja hind nüüd ületanud piiri, kust alates tuleb päranduse pealt maksta maksu. See piir on 300000 naelsterlingit (7 miljonit krooni).

Halifaxi ökonomist Tim Crawfordi sõnul on Londoni hinnatõus kergitanud ka Kagu-Inglismaa kinnisvara hindu, mistõttu peavad järjest rohkemad inimesed oma kodu ostmisel maksma ka 3% kinnisvaramaksu. Maksu tuleb maksta siis, kui maja hind ületab 250 000 naela (5,8 miljoni krooni) piiri.

"Tüüpilised Londoni ja eriti just Kagu-Inglismaa koduostjad peavad nüüd kandma suuremat maksukoormust, kuna valitsus ei suuda jätkuvalt suurendada pärimismaksu ja kinnisvaramaksu piirmäärasid, ütles ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785