Kohtla-Järve müüs korterioksjonil maha üle 60 korteri

Kolmapäeval Kohtla-Järvel toimunud
munitsipaalkorterite enampakkumisel oli müügis üle 60 korteri, millest enamik
läks üürnikele müügiks alghinnaga.

Korterid asusid Järve, Sompa, Oru, Viivikonna ja Sirgala linnaosas, kirjutas Põhjarannik.

Kuigi suurem osa korteritest müüdi alghinnaga, oli ka neid, mille järele oli suurem nõudmine, eriti just Viivikonna ja Sirgala linnaosas. Nii kerkis Torni tänav 7 asuva korteri hind 4970 kroonilt 56 000 kroonile.

Kuna Järve ja Ahtme linnaosa kortereid müügis pole, tõstab see huvi keskusest kaugemal asuvate eluruumide vastu.

Linnapea Jevgeni Solovjov märkis, et kuna praegu pole linnal Järve, Ahtme ja Kukruse linnaossa vabu munitsipaalkortereid alles jäänud, nõudlust nende järele aga on, on inimesed, peamiselt noored pered, pilgu Viivikonna ja Sirgala poole pööranud.

Solovjovi kinnitust mööda pole toimunud korterioksjon viimane. "Paljude korteriomanike jaoks on oksjonil nende üüritava eluruumide eest nõutav summa liiga suur. Seepärast tuleb linn neile inimestele vastu, andes võimaluse vajalik summa kokku koguda."

Iga enampakkumisega hind tõuseb, sest Kohtla-Järvel on vabade eluruumide turg oluliselt vähenenud, teisest küljest on suurenenud korterite turuhind, see aga mõjutab ka järgmistel enampakkumistel müüki tulevate korterite hinda.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed