SRV Kinnisvara alustas Jõekaare elarajooni ehitust

SRV Kinnisvara alustas Tartus Emajõe
läänekaldal Jõekaare elamurajooni ehitamist. Kokku koosneb uus elurajoon 9-st
korterelamust ning esimese elamu ehituse lõpp on planeeritud 2008. aasta
septembrisse.

Jõekaare elurajoon asub kesklinna läheduses, Turu tänava ja Emajõe vahel. 2,7 hektari suurusele alale on planeeritud kokku 9 korterelamut, millest 7 jäävad SRV Kinnisvarale kuuluvale territooriumile. Elamud on 8-korruselised ning igas majas on 42-48 korterit. Moodsat arhitektuurilahendust iseloomustab efektne väliskuju ning suured aknapinnad ja rõdud, mis tagavad valgusküllased korterid ja hea vaate. Elamud on alates viiendast korrusest laienevad, mis jätab hoonetealuse avaraks.

Esimene elamu valmib 2008. aasta septembriks ning selle ehitajaks on Facio Ehituse AS. Hooneid teenindavad teed ja muu infrastruktuur rajatakse korraga selle aasta sügiseks. Kogu elamurajoon ehitatakse välja etapiviisiliselt.

Jõekaare elurajooni modernne arhitektuurilahendus on sündinud rahvusvahelise konkursi tulemusena. Koostöös Tartu linnavalitsusega korraldatud arhitektuurikonkursil osales kokku 6 bürood, võitjaks osutus Austria arhitektibüroo Atelier Thomas Pucher & Bramberger architects.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed