5. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reiljani maadevahetamise koha on täitnud ehitustehingud Savisaarega

Suvel 2005 oli Eesti kõige kuumem äri maadevahetamised, kes valdasid siseinfot ja tundsid õigeid inimesi, said looduskaitseliste maatükkide vahetamisega teenida väga suuri kasumeid, pärast mullusügisesi vahistamisi ja tehinguid kureerinud keskkonnaminister Villu Reiljani tagasiastumist on see äri seisma pandud.

Suvel 2007 on kõige kuumem äri erasektori suured koostööprojektid Tallinna linnaga. Hea juhtimise korral võidavad nendest projektidest nii ettevõtjad kui linnarahvas, kehva ohjamise korral aga läheb asi tavaliselt nii, et kulud kannab linn, tulud korjavad aga ärimehed, kirjutas Eesti Ekspress.

Just sellise skeemi järgi sündis kurikuulus koolide tehing, kus Urmas Sõõrumaa ja Oliver Kruuda said mullu õiguse remontida kokku kümme kooli ja need siis 30 aastaks linnale rentida. Teise vähemtuntud projekti realiseerib Jaanus Otsa juhitav ehitusfirma Skanska EMV, misvõitis programmi “5000 eluaset Tallinnasse” raames konkursi ehitada Lasnamäele ja siis 30 aastaks linnale rentida 650 korterit. Veelgi suuremas mahus said linnaga kaubale Tartu ettevõtjad Raivo Rand ja Aivar Tuulberg, kesvõitsid teise enampakkumise,lubasid ehitada ligi 1200 korterit ja nõudsid linnalt ruutmeetri eest 136 krooni kuus.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785