Mändmets: iga eestlane ei saa elada oma majas

Aripaev.ee Kuumal Toolil istudes ütles SRV
Kinnisvara tegevjuht Margus Mändmets, et linnaplaneerimisel tuleb olla realist:
iga eestlane ei saa ega tahagi elada oma majas.

Lugeja küsis, kuidas õigustate korterelamute ehitamist Merivälja aedlinna? "Viimsi Vald on oma veast aru saanud ja sisuliselt peatanud korterelamute planeeringud. Te kindlasti olete kursis Pirita tee probleemidega," selgitas lugeja.

"Kui on silmas peetud Ranna tee 46a planeeringu kehtestamist, siis pean seda Tallinna linna poolt viimase aja üheks parimaks ja jõulisemaks otsuseks. Iga linn, kaasa arvatud aedlinn, vajab aktsenti. Ei saa juhinduda pelgalt pealkirjast, vaid peab süüvima ka sisusse. Mõistlikus kohas ja mõistlikul määral vajab ka aedlinn kaubandust ja korterelamuid. Antud juhul saab Merivälja see piirkond oma keskuse, mida ta juba aastakümneid on vajanud," vastas Mändmets.

"Mis puudutab Pirita teed ja selle olukorda, siis suur osa probleemist ongi saanud alguse valglinnastumisest. Ehk siis Tallinna linn peaks jõulisemalt toetama linnalist tüüpi asumite kerkimist (eelkõige siis kortermajad), et sellega vältida asumite valgumist linnast välja ja sellega liikluskoormuste kasvamist. Tuleb olla realist: iga eestlane ei saa ega tahagi elada omas majas," lisas ta.

Loe pikemalt online-intervjuud siit!

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed