2. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Citigroupi Euroopa peahoone müüdi 23 miljardi eest

USA pangandushiiu Citigroup Euroopa peakorter Londonis müüdi maha ühe miljardi naelsterlingi ehk 23,2 miljardi krooni eest.

Canary Wharfi 42korruseline kõrghoone ostis konsortsium, kuhu kuulub Iiri finantsguru Derek Quinlan ja ettevõte Propinvest, kirjutas BBC.

Tegemist on juba teise viimasel ajal uue omaniku leidnud Ida-Londoni kõrghoonetega. Aprillis müüs hiigelpank HSBC oma lähedal asuva peakontori 1,1 miljardi naelsterlingi eest, olles sellega suurim kinnisvaratehing Ühendkuningriigi ajaloos.

Endine Dublini maksuinspektor Derek Quinlan sai laiale üldsusele tuntuks tuntud 2004. aastal, mil ta ostis Savoy Groupi. Tema grupil on nüüd varasid nii Iirimaal, Ühendkuningriigis, Kesk-Euroopas kui USAs.

Citigroupi hoone ostu kommenteerides ütles mees, et tegemist oli "pikaajalise isikliku investeeringuga kõrgklassi kinnisvarasse".

"Vara kvaliteet vastab selle pikaajalise asuniku, maailma suurima panga Citigroupi kaliibriga," lisas ta.

Citigroupi hoones on ligi 100 000 ruutmeetrit büroopinda, millel töötab umbes 80 000 inimest. Uute omanike sõnul oli senine rendihind piirkonna keskmisest liiga palju madalam. Seega on plaanis hindu tõsta ja kasumlikkust märgatavalt kasvatada.

Quinlani partner oli ostul Propinvest, mis on 2001. aastal asutatud Londonis asuv kinnisvaraga tegelev eraettevõte.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785