6. juuni 2007

Savisaar: Viru poeg jäägu ehitamata

Tallinna linnapea Edgar Savisaar käivitab linnavalitsuses kõnelused nn. Viru poja ehitamata jätmiseks, teatas linn.

"Linnavalitsus teeb abilinnapea Taavi Aasale ülesandeks Viru hotelli omanikfirmaga läbirääkimisi alustada," ütles Savisaar.

Savisaare sõnul annab Viru hotellile juurdeehituse rajamisele antud keskkonnamõju hinnang selge sõnumi, et selle ehitamine kahjustaks igal juhul kaitsealust Tammsaare parkining seega ei saa selle ehitamist lubada."Meil on sellisteks läbirääkimisteks ka varasemaid kogemusi - näiteks Restoriga saavutatud kokkulepe linnamüüri äärne hoonestamata jätta -, seega loodan, et ka nn. Viru poja teema saab positiivse lahenduse," ütles Savisaar.Konsultatsioonifirmas Hendrikson & Ko mai lõpus valminud keskkonnamõjude hindamise aruande kohaselt on plaanitava Viru hotelli juurdeehitusega avalduvad keskkonnamõjud negatiivsed ja neid on võimatu leevendada.Aruande kohaselt muutub juurdeehituse rajamisel osa Tammsaare pargist sisuliselt hotelli teenindusmaaks, seega degenereerub puittaimede ja alustaimestikuga park suureneva koormuse mõjul jalakäigualaks. Kultuuriliselt seisukohast omab juurdeehitus negatiivset mõju vaadetele ning asustuse ja linnamaastiku ajaloolisele struktuurile.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688