22. juuni 2007

Vichmann plaanib Haanjasse elamurajooni

Tartu kinnisvarafirma OÜ Amina, mille omanikeks on Toomas Toomjõe, Egon Vaiksaar ja suurima osalusega First Telecom Trading OÜ kaudu Marcel Vichmann, plaanib Haanja küla Suure Munamäe poolsesse serva ehitada elamurajooni.

Kinnikasvanud vanast virtsatiigist kavatsetakse luua maaliline järv ning selle kallastel mõõta välja 21 elamukrunti. Kohalikud inimesed ei ole küla laiendamise plaanide vastu, kirjutas Võrumaa Teataja.

Arendamisele läheb 12,7 hektari suurune, Haanja-Kündja ja Kose-Käbli teega piirnev maa-ala. Tulevikus peaks sellest kujunema Haanja küla esinduslik elamu- ja suvilarajoon.

Detailplaneeringut tegeva OÜ Prope Mare Keskkonna Agentuur projektijuhi Kuldar Kollomi hinnangul on planeeritav maa-ala üsna hästi Haanja külaga seotav. Küla servas oleva järve ümbrus mõõdetakse elamukruntideks, osa kaldast jääb üldkasutatavaks rannaks. Lisaks nähakse tulevaste elamute juures ka üht ärikrunti, kuhu suure tõenäosusega ehitatakse pood. Praegu on selles kohas lagunenud väetisehoidla.

Kava kõige keerulisemaks osaks peetakse tiigist ilusa järve tegemist. Tiiki voolab vesi vaid mõnest allikast ja põuastel suvedel kuivab tiik sootuks. Kollom ei salanud, et rajatav järv on peamine peibutis, mis peaks inimesed Haanja uusasumisse krunti ostma meelitama. Kui pole järve, pole ka miljöö nii väärtuslik ning krundi müügist saadav kasum on loodetust väiksem.

OÜ Amina esindaja Egon Vaiksaar näeb potentsiaalsete klientidena nii Haanja inimesi, kes soovivad oma maja ehitada, kui ka linlasi, kes igatsevad Haanjas suvekodu.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688