20. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mähe piirkonnal puudub hea maitse tsensuur

Silmnähtava kiirusega kerkivadMäheleuued majad ja majahakatised, peaaegu üle ühe krundi käib ehitustegevus ning niisama sage on lammutamisega ametisolevate koppade esinemissagedus, et röövida päevinäinud suvilatelt nende allesjäänud identiteet.

"Areng on iseenesest hea, kuid Pirita linnaosa elanikuna on silmahakanud linnaosa suhteline ükskõiksus Mähe "oma näo" kujundamisel," kirjutas Postimehes kommentaari Kairi Härma.

Härma sõnul jääb mulje, et linn ei tunne Mähe kui piirkonna arengu suunamise vastu erilist huvi, sest kõrvuti kerkivad 600 ruutmeetri suurustele kruntidele nii hooned, mis meenutavad esmapilgul veevõtutorni, kui ka majamuuseumi meenutavaid muistseid eestlase onnikesi. Vahetus naabruses võib rahumeeli eksisteerida ääretult maitsekas ja heale tavale vastav moodne eramaja ning vanaproua suvila, mis pärineb näiteks aastast 1962.

"Tundub, et piirkonna üle puudub igasugune niinimetatud hea maitse tsensuuur, kuna need erinäolised hooned ei moodusta omnavahel mingit ansamblit," kommenteerib Härma kutsudes linnaosa üles Mähe piirkonda kujundama.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785