20. juuni 2007

Mähe piirkonnal puudub hea maitse tsensuur

Silmnähtava kiirusega kerkivadMäheleuued majad ja majahakatised, peaaegu üle ühe krundi käib ehitustegevus ning niisama sage on lammutamisega ametisolevate koppade esinemissagedus, et röövida päevinäinud suvilatelt nende allesjäänud identiteet.

"Areng on iseenesest hea, kuid Pirita linnaosa elanikuna on silmahakanud linnaosa suhteline ükskõiksus Mähe "oma näo" kujundamisel," kirjutas Postimehes kommentaari Kairi Härma.

Härma sõnul jääb mulje, et linn ei tunne Mähe kui piirkonna arengu suunamise vastu erilist huvi, sest kõrvuti kerkivad 600 ruutmeetri suurustele kruntidele nii hooned, mis meenutavad esmapilgul veevõtutorni, kui ka majamuuseumi meenutavaid muistseid eestlase onnikesi. Vahetus naabruses võib rahumeeli eksisteerida ääretult maitsekas ja heale tavale vastav moodne eramaja ning vanaproua suvila, mis pärineb näiteks aastast 1962.

"Tundub, et piirkonna üle puudub igasugune niinimetatud hea maitse tsensuuur, kuna need erinäolised hooned ei moodusta omnavahel mingit ansamblit," kommenteerib Härma kutsudes linnaosa üles Mähe piirkonda kujundama.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688