19. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene liiklusinspektsiooni kontrollipunkt sahkerdati 140 tuhande rubla eest ärimehele

Tjumeni oblasti prokuratuur süüdistab liiklusmiilitsa juhti Valeri Smolinit võimuliialduses, kuna militsionäär müüs 2002. aastal ametlikus kasutuses oleva liiklusinspektsiooni statsionaarse kontrollpunkti hoone 140 tuhande rubla (umbes 70 000 Eesti krooni) eest ühele ärimehele.

Smolin, kellele juba mais esitati süüdistus altkäemaksu küsimises, müüs Tjumen-Omski maanteel asuva liiklusinspektsiooni kontrollipunkti maha ühele erafirmale, vahendas Eesti Päevaleht.

Ebaseadusliku tehingu maksumus oli 140 tuhat rubla, mis ei laekunud Tjumeni miilitsa arvele, vaid otse Smolini taskusse. Prokuratuuri andmetel ootab Smolinit rikkumise eest kuni nelja aastane vanglakaristus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785