15. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arakas: ülemärkimine polnud eesmärk omaette

Arco Vara tegevjuhi Viljar Arakase sõnul ei olnud ülemärkimine eraldi eesmärk, vaid pigem olid Arco Varale olulised just kvaliteetsed investorid.

Pakkumise peakorraldaja SEB Enskilda ettevõtete rahanduse juht Henrik Igasta ütles, et Arco Vara ülemärkimine oli viimase aja väikseim Eestis. Igasta sõnul on viimasel ajal Baltimaade ja Põhjamaade fondidest kõvasti raha välja läinud ning on edasi liigutud uutele turgudele. "Samas turg pole ära vajunud. Näiteks Arco Vara puhul tuli juurde 10-15 nime, kes pole kunagi Eestisse investeerinud," ütles ta.

Ka Arakas möönis, et Skandinaavia ja Baltimaade fondid on mahtu kaotamas. Asemele tulevad Suurbritannia ja USA investorid.

Igasta sõnul ei oleks saanud Arco Vara aktsia kõrgemale ronida. "Antud sektoris oli hinnaperspektiiv teine. Kui turul oleks olnud 80 Olympicut, siis oleks ka Olympicu hind teine olnud," märkis Igasta.

Pakkumise korraldaja nentis, et kinnisvara turul on tihe konkurents. Näiteks viimase nelja nädalaga on turul läbi viidud seitse võrreldavat kinnisvarasektori pakkumist mahus 2,8 miljardit dollarit. Arco Vara tulemused oleksid võinud ehk parem olla, kui Arcoga poleks samal päeval turule tulnud Orco Property Group. Konkurendiks oli ka hiljuti IPO teinud SRV.

Eile lõppenud Arco Vara AS aktsiate esmase pakkumise kogunõudlus ületas tehingu baasmahu 2,1 korda, aktsia hinnaks kujunes 38 krooni.

Meediakontserni Ekspress Grupp aktsiate esmasel avalikul pakkumisel ületas kogunõudlus ligi kuus korda jaotatud aktsiate arvu. Olympic Casino institutsionaalsed investorid märkisid aktsiaemisiooni 7,5 korda ja jaeinvestorid kolm korda üle.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785