14. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heiti Hääl ja Eerik-Niiles Kross toovad Londonist Tallinna maja

Ärimehed Heiti Hääl ja Eerik-Niiles Kross püstitavad Tallinna südalinna brittide ajaloolise börsihoone, mis veetakse Londonist kohale merekonteineritesse pakituna.

Kava näib esmapilgul uskumatu, aga huumoriga tegemist pole. 1903. aastal Londoni kesklinna püstitatud laevandus- ja merebörsi Baltic Exchange endine peakontor pakiti lego kombel kokku ning Hääl ja Kross ostsid selle mullu ligi paarikümne miljoni krooniga ära, kirjutas Eesti Ekspress.

Möödunud nädalal paigutati maja juba Kentis ligi 50 merekonteinerisse. Hiljemalt jaanipäevaks lubavad omanikud selle laevaga Paldiskisse tuua.

Stiilse hoone uue asukohana on välja valitud Tallinna kesklinnas Inglise kolledži vastas asuv Estonia puiestee ja Tatari tänava nurk, kus praegu ilutsevad hamburgeriputka ja lillepood. "See on väga väärikas koht," ütleb ettevõtmise autor Kross.

Tema sõnul käivad hetkel läbirääkimised krundiomanikega. Lisaks konsultatsioonid arhitektide ja ametnikega.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785