11. juuni 2007

Majade hinnad kukuvad kiiresti

Kui praegu endale maja osta, on valiku tegemine väga keeruline, sest tekib oht, et kui maja ei meeldi, ei õnnestu seda sügisel sama hinnaga maha müüa.

Uus Maa Kinnisvarbüroo hindaja Monika Kuntseli hinnangul tähendab olukord, kus uusi maju ei müüda tegelikult sellise hinnaga, mida nende eest küsitakse, et tänases turusituatsioonis on ehitusmaksumus tunduvalt tõusnud.

Äsja valminud majadega müüjad on kinni nii-öelda vanades hindades - ajas, mil tundus, et kõik läheb kergelt müügiks - soeta krunt, ehita selle peale maja, lisa oma kasum ja müü maha. Kui veel pool aastat tagasi oli hinnatrend tõusev, siis täna see reaalselt nii ei ole ja majade müüjad ei saa oma vara eest loodetud hinda, kinnitab Kuntsel. Planeeritud kasumi on ära söönud oodatust kallimaks kujunenud ehitushind.

"Kuna kinnisvaraturg on muutunud ostjakeskseks, on ostjal võimalus valida paljude pakutavate piirkondade ja majatüüpide hulgast endale sobivaim, mille müügihind on kooskõlas tänase turusituatsiooniga," räägib Kuntsel.

Pikemalt samal teemal tänases Äripäeva kinnisvara rubriigis.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688