7. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üleujutuste tõttu piirati ehitamist Riias

Mitmed suured kinnisvaraarendused Riias on uputusohu tõttu peatatud, kirjutas kohalik majandusleht Dienas Bizness.

Nimelt on mitmed uusehitised rajatud aladele, mida tabab kord saja aasta jooksul ränk üleujutus nagu selgub kohaliku hüdrometeoroloogia ameti vastavaldatud kaardilt.

Läti kaitsetsoonide seadus keelab ehitada aladele, kus on tõenäoline, et vähemalt korra saja aasta jooksul uputab, vahendas BBN. Sinna ei tohi rajada ka infrastruktuuri nagu tänavaid, kiirteid ja sildu.

Olukorra lõi ülemkohtu otsus seoses Garkalne maakonna üldplaneeringuga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785