24. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko müüs Tallinna VIP-ametnikule korteri võileivahinnaga

Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann ostis Merko Grupi ettevõttelt Tuvi Haldus Pärnu kesklinnas Supeluse tänaval asuvasse neljakorruselisse majja korteri turuhinnast enam kui kaks korda odavamalt.

Kui üks praegu majas müügil olev korter maksab 36 000 krooni ruutmeetrist, siis Valdmann sai oma 41,9ruutmeetrise korteri 687 000 krooniga, mis teeb ruutmeetri hinnaks veidi alla 16 400 krooni, kirjutas Eesti Ekspress.

Valdmanni korteriost on eriline, nipiga tehing. VIP-ametnik leppis korteri võimaliku omandamise suhtes kokku mitte mullu, vaid juba juulis 2003. See oli nn optsioonileping, mille kohaselt ei pidanud ta kohe maksma sentigi, kuid võis kogu aja korterit kasutada ehk sisse kolida. Ta pidi maksma ainult kommunaalkulud.

Elamu teisedki korteriomanikud on silmapaistvad isikud. Nende seas on Reformierakonna miljonär Neinar Seli ja YIT Ehituse juht Priit Sauk.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785