21. mai 2007
Jaga lugu:

Tallinna kerkib Baltikumi esimene intelligentne korterelamu

Tallinna kesklinna Juurdeveo tn 19 kerkib Baltikumi esimene Targa Kodu kontseptsiooniga korterelamu, mille omanikud saavad koduga sidet pidada interneti teel.

Uues korterelamus moodustavad ühtse terviku nii korterite kütte-, jahutus-, valgustus- ja turvasüsteemid, kui ka hoone üldised tehnosüsteemid. Iga Targa Kodu omanik saab oma koduga suhelda korterisse paigaldatava puutetundliku ekraani abil või ka kodust eemal olles interneti teel, teatasid projekti arendaja Landscape Invest ja müüja ERI Kinnisvara.

Landscape Investi projektijuhi Märt Mathiseni sõnul on tänapäeva moodsad majad täis arvuteid ja erinevaid süsteeme, mis pahatihti ei suuda omavahel koostööd teha ja vajavad igaüks eraldi lähenemist.

"Teatud kombineeritud lahendusi on varem kasutatud luksuslikumates eramajades ja kõrgema klassi büroohoonetes, kuid nii terviklikku integreeritust pole siiani suudetud pakkuda. Meie Tark Kodu on teadaolevalt Baltikumi esimene sellise terviklahendusega elamu," selgitas Mathisen projekti põhiolemust.

Targa Kodu juhtsüsteem optimeerib korteri ekspluatatsioonikulusid ning suurendab kasutusmugavust. "Näiteks palava toa puhul otsustab Tark Kodu, kas on vajalik käivitada sisemine jahutussüsteem või on otstarbekam juhtida tuppa välisõhku. Tühjaks jääva korteri valve alla panemisega lülituvad samaaegselt välja ka liigsed voolutarbijad. Lisaks on igal elanikul pidev ülevaade kütte- ja elektrikuludest ning kuu kokkuvõtete majahaldajale edastamise eest hoolitseb samuti Tark Kodu," tõi Mathisen mõned näited Juurdeveo 19 korterite võimalustest.

Targa Kodu tehnoloogilise lahenduse töötavad välja Eesti ettevõtted AS Eltron ja Yoga Intelligence AS.

Neljakorruselise 85 korteri ja majaaluse garaažiga hoone projekteerisid Harry Klaar ja Kätlin Saks arhitektuuribüroost On Arhitektid. Eraldi tähelepanu on pööratud ka sisekujundusele, kus kliendil on võimalik valida nelja kõrgel tasemel sisekujunduspaketi vahel. Sisekujunduse töötasid välja sisearhitektid Jan Joonas Graps ja Ken Kristjan Ruut, kes on muuhulgas tuntud ka mööblisarjade Incognito ja Woodoo loojatena.

Projekti arendajaks on Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraarendusettevõte Landscape Invest. Maja valmib järgmise aasta märtsis. Ehituse peatöövõtja on Eventus Ehitus ja korterite müüki teostab ERI Kinnisvara.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee